10.1.2024

PK-yritykset arvioivat kestävän kehityksen vaatimusten kasvavan lähivuosina merkittävästi

Mitä teolliset pk-yritykset ajattelevat kestävän kehityksen tilasta suhteessa omaan liiketoimintaansa? Näkyykö vastuullisuus jo yritysten käytännön toiminnassa tai strategiassa? Entä mikä on oman toimialan tilanne ja näkymät? – Kysyimme tilannearviota kahdeltatoista itäisen Uudenmaan alueella toimivalta yritykseltä.

9.1.2024

Dataa hyödyntämällä kiertotaloudesta liiketoimintaa – mitä pk-yrityksen kannattaa tietää? Webinaari 15.2.2024

Miten yritykset voivat hyödyntää liiketoiminnassaan dataa? Entä miten data tuottaa kestävyyttä ja vastuullisuutta? Webinaarissa kuultiin, mitä pk-yrityksen kannattaa tietää datan hyödyntämisestä kiertotaloudessa. Voit nyt katsoa tallenteen täällä.

WeCircle-hanke järjestää webinaareja vaihtuvista teemoista.

21.12.2023

Hyvää joulunaikaa!

On aika toivottaa hyvää joulunaikaa ja kiittää hyvästä yhteistyöstä.

19.12.2023

Vastuullista yritysviestintää vai viherpesua?

”Vastuullinen valinta”, ”ympäristöystävällinen vaihtoehto”, ”ilmastoystävällinen”, ”lempeä ympäristölle” – kuulostaako tutulta? Kuluttajille vastuullinen viestintä näyttäytyy yleensä tuotteissa esiintyvinä korulauseina. Tosiasiassa monet yritykset panostavat entistä enemmän vihreään siirtymään ja vastuullisuuteen toiminnassaan, mutta osataanko näistä asioista viestiä tarpeeksi selkeästi? Miten vastuullisuudesta ylipäänsä viestitään, ja mitä vaatimuksia muuttuva lainsäädäntö yrityksille tuo? Artikkelissa pohditaan myös, vieläkö viherpesua esiintyy ja miten yritykset voivat välttää siihen liittyvät vaarat. Tekstin loppuun on koottu vinkkejä vastuulliseen viestintään.

Yritykset käyttävät erilaisia ympäristömerkintöjä tuotteissaan. Kuvassa kertakäyttöisen kahvimukin kansi, jossa viherväittämiä.

11.12.2023

Teollisten pk-yritysten hiilijalanjäljen laskenta – miksi ja miten? Webinaari 24.1.2024

Mitä hiilijalanjäljen laskenta käytännössä tarkoittaa ja miksi laskentaa kannattaa tehdä? Miten laskenta liittyy muuhun yrityksen liiketoimintaan? Voit katsoa webinaarin tallenteen täällä.

WeCircle-hanke järjestää webinaareja vaihtuvista teemoista.

13.11.2023

Näkökulmia kiertotalouden liiketoimintaan

Ensimmäisessä työpajassa tutustuimme kiertotalouden liiketoimintamalleihin. Aiheen pariin johdatti Sitran Riku Sinervo. Nyt voit katsoa esityksen tallenteena.

WeCircle-hanke järjestää yrityksille työpajoja.

7.11.2023

Mitä pk-yrityksen tulisi tietää vastuullisuusraportoinnista? -webinaari

Järjestimme marraskuussa 2023 webinaarin vastuullisuusraportoinnista pk-yrityksen näkökulmasta. Nyt voit katsoa webinaarin tallenteen täällä.

WeCircle-hanke järjestää webinaareja vaihtuvista teemoista.

6.11.2023

Webinaari EU-lainsäädännöstä

Ensimmäisessä WeCircle-webinaarissa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kertoi muuttuvasta lainsäädännöstä pk-yritysten näkökulmasta. Katso tallenne täällä.

WeCircle-hanke järjestää webinaareja vaihtuvista teemoista.

3.11.2023

Järkevämpien pelien aika – yritysvastuuraportoinnin uudet säännöt 

Säännöt määrittelevät mitä pelissä tehdään. Se mitä elämässämme tulemme tekemään on lopulta hyvin pitkälle määriteltävissä sen kautta, minkälaiset säännöt olemme kyenneet peleihimme luomaan. EU:n uudet säännöt ja standardit yritysten vastuullisuusraportointiin tulevat määrittelemään millaisiin taloudellisiin toimiin elämäämme käytämme. Tässä tekstissä avataan tiivistetysti mistä on kyse ja mihin yritysten on ryhdyttävä orientoitumaan.

Pelinappulat vertauksena muuttuvalle lainsäädännölle.

3.11.2023

Hankkeessa mukana olevat yritykset

WeCircle-hankkeessa on mukana 12 itäisellä Uudellamaalla ja Porvoossa toimivaa, pääosin teollista yritystä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan projektiin, ole meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää.

WeCircle-hankkeessa mukana olevat yritykset toimivat itäisellä Uudellamaalla ja Porvoossa.