Vuosi sitten käynnistettiin vauhdilla Porvoon ja lähialueilla toimivien yritysten kontaktoiminen. Lukuisten tapaamisten ja yhteydenottojen myötä lopulta 12 yrityksen motivoitunut ryhmä lähti mukaan hankkeeseen. Iloksemme voimme mainita, että pian myös 13. yritys liittyy joukkoomme, tervetuloa mukaan Kauskote Oy!

Olemme vuoden aikana tutustuneet jokaiseen yritykseen tarkemmin tekemiemme alkukartoituksen ja hiilitiekarttatapaamisten merkeissä. Näissä tapaamisissa esille nousseisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin olemme pyrkineet myös tarttumaan, tavoitteenamme tukea yrityksiä mahdollisimman konkreettisesti. Eräs useimpia yrityksiä koskeneista tarpeista on ollut intressi laskea liiketoiminnan hiilijalanjälki. Tätä lähdemme nyt edistämään yhteistyössä palveluntarjoajaksi valitun Reforest Finlandin kanssa. Ensimmäisiä laskentoja käynnistetään jo kesän aikana, työn jatkuessa läpi syksyn.

Keväällä perehdyimme yritysten kanssa kestävään arvonluontiin Cambridge Value Mapping Tool-työkalun avulla. Työpajoissa esille nousseet, yritysten yhteiset kehittämiskohteet ohjaavat tulevan syksyn toimenpiteitä ja teemat näkyvät webinaareissa, työpajoissa ja muissa toimenpiteissä.

Olemme WeCircle-hankkeessa yritysten kanssa yhteisellä opinto- ja muutosmatkalla kohti kiertotaloutta ja kestävämpää huomista. Osana tätä matkaa järjestimme yrityksille katsauksen kiertotalouden liiketoimintamalleihin, ja esitys on kaikkien katsottavissa. Lisäksi käynnistimme kaikille avoimet webinaarit, joiden tallenteet ovat katsottavissa täällä.

Webinaarisarja jatkuu elokuussa, ja syksyn ensimmäisessä tilaisuudessa keskitytään ilmastotoimien tilannekuvaan sekä teollisuuden vihreään siirtymään. Webinaarin puhujaksi saapuu emeritusprofessori Markku Ollikainen. Tutustu ja tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan 29.8. pidettävään maksuttomaan tilaisuuteen.

Pian on aika viettää keskikesän juhlaa ja siirtyä nauttimaan suvesta. Toivottavasti kaikilla on siihen mahdollisuus. Kiitämme WeCircle-hanketiimin puolesta kaikkia tähänastisesta yhteistyöstä ja toivotamme hyvää kesää Sinulle ja läheisillesi!